Categories :

Hoe moet je rondbreien met 4 naalden?

Hoe moet je rondbreien met 4 naalden?

Om te beginnen met breien met 4 naalden moet je eerst het driehoekje sluiten. Dit doe je door je 4e breinaald in de 1e steek te steken. Je breit de eerste steek en zorgt dat je de draad strak aantrekt. Ook de 2e steek ga je goed strak breien zodat je een mooie stevige driehoek hebt.

Hoe brei ik een muts met 4 naalden?

Sluit de naalden tot een driehoek en begin te breien met de vrije nld in boordsteek 1/1 : dit is afwisselend 1 st r, 1 st av. Brei zo 20 t volledig rond. Start dan in de 21ste toer met de minderingen als volgt : *brei 5 steken in boordsteek, brei de 3 volgende steken av samen*; herhaal nog 5 maal van * tot *.

Hoe breien met 3 naalden?

Zet verdeeld over 3 naalden 60 steken op (of het aantal volgens de maattabel). Dat is dus 3 maal 20 steken. Brei in een boordpatroon zo’n 20 toeren en brei vervolgens in tricotsteek zo’n 40 à 50 toeren. Je bent helemaal rond als je weer bij het draadje van de opzet bent geëindigd.

Hoe moet je sokken breien?

Tricotsteek: recht op de goede kant, averecht op de verkeerde kant. Sokken worden gebreid met 5 korte breinaalden, ook wel sokkennaalden genoemd. Zet het gewenste aantal steken op 1 naald, en brei 1 naald averecht. Brei met een boordsteek de steken van de 1e naald (verdeeld) over op 4 naalden.

Welke rondbreinaald voor sokken?

Rondbreien met een rondbreinaald

  1. 20 cm: dit is bedoeld voor sokken, mouwen van een trui of vest kan ook natuurlijk.
  2. 40 cm: een muts of babytruitje.
  3. 60 cm: kinderkleding, kleine maat trui of vest.
  4. 80 cm: grotere maat trui of vest, magic loop.
  5. 100 cm: extra grote maat trui of vest, dekentjes (plat), magic loop.

Wat is een rondbreinaald?

Bij continentaal breien hoef je niet langer de naalden onder de arm te steken, zodat je kunt gaan werken met rondbreinaalden. Het handige van de rondbreinaald is, dat je er zowel heen en weer, als rond mee kunt breien. Het rondbreien geeft als voordeel dat je geen lelijke naden in je werk hebt.

Welke rondbreinaald voor muts?

Een rondbreinaald is het fijnst voor dit patroon.

  • Een 5 mm naald is een prettige dikte. Alle maten onder de 6 mm zijn ook prima.
  • Je kunt naalden zonder knop gebruiken, maar deze zijn vaak handiger voor kleinere projecten zoals sokken.
  • Je hebt een stopnaald of een haaknaald nodig om je werk af te hechten.

Hoeveel steken heb je nodig voor een muts?

Meet en schrijf op hoeveel steken je per centimeter breit. Vermenigvuldig vervolgens de afmeting van de omtrek van je hoofd met de hoeveelheid steken per centimeter. (Bijvoorbeeld: 56 cm maal 1,5 steek per centimeter is 84 steken). Dat is het aantal steken dat je moet opzetten.

Hoe lang duurt sokken breien?

Dus afhankelijk van de maat sok zeg ik: tussen de 4 uur voor babysokken, tot 30 uur, misschien wel meer, voor reuzensokken.

Welke naalden voor sokken breien?

Welke naalden gebruik je om sokken te breien? Je kunt sokken breien op 4 kousenbreinaalden (of sokkennaalden) of met een rondbreinaald. Onze favorieten zijn de rondbreinaalden van KnitPro Zing 25 cm en de kousenbreinaalden van KnitPro Zing 20 cm.

Welke lengte rondbreinaald voor sokken?

20 cm: dit is bedoeld voor sokken, mouwen van een trui of vest kan ook natuurlijk. 40 cm: een muts of babytruitje. 60 cm: kinderkleding, kleine maat trui of vest. 80 cm: grotere maat trui of vest, magic loop.

Welke lengte rondbreinaald voor trui?

Een grote trui van niet al te dikke wol kunt u probleemloos breien op een naald van 80 cm lengte. Voor de mouwen kan dan 40 cm gebruikt worden. Als op een gegeven moment de naald te vol wordt, kan overgegaan worden op 60 cm. Voor dikke wol is 100 cm voor de panden meestal voldoende.