Categories :

Wat mag je wel eten bij zwangerschapsdiabetes?

Wat mag je wel eten bij zwangerschapsdiabetes?

In het kort

 • Eet elke dag 3 gezonde maaltijden.
 • Eet groente, fruit, bonen, noten en volkoren brood.
 • Eet geen wit brood, koekjes, gebak, snoep en chocola.
 • Drink geen frisdrank en vruchtensap.

Welk fruit mag je eten bij zwangerschapsdiabetes?

Het gaat er ook om gesuikerde dranken en zoete hapjes te beperken (en indien mogelijk totaal weg te laten), de consumptie van fruit te beperken tot maximum 3 porties per dag en de voorkeur te geven aan minder gesuikerd fruit (kies bijvoorbeeld eerder voor een appel dan voor een perzik) en vermijd getransformeerde …

Hoeveel koolhydraten per dag bij zwangerschapsdiabetes?

Minimaal 175 gram koolhydraten geadviseerd aan zwangeren met diabetes. Zwangere vrouwen met diabetes of zwangerschapsdiabetes zouden dagelijks minimaal 175 gram koolhydraten moeten binnenkrijgen.

Wat gebeurd er als je ongezond eet tijdens zwangerschap?

Uit het onderzoek blijkt dat kinderen van moeders met een zeer ongezond eetpatroon tijdens de zwangerschap – zoals weinig groenten, fruit, granen en te veel vette producten, suikers, rood vlees en zout – een 1,5 tot 3 procent verhoogde kans op astma of een lagere longfunctie hebben.

Wat snoepen bij zwangerschapsdiabetes?

Neem geen zoete tussendoortjes. Dus geen: chocolade, taart, koekjes, nagerechten met suiker, ijs, zuidvruchten (abrikoosjes en dadels). Pizza, patat en pannenkoeken bevatten naar verhouding meer koolhydraten dan bijvoorbeeld aardappelen, rijst en pasta. Eet daar dus minder van.

Wat kun je doen tegen zwangerschapsdiabetes?

Vrouwen met zwangerschapsdiabetes krijgen meestal het advies om de koolhydraten die ze eten meer over de dag te verdelen en suikerrijke producten te laten staan. Als de bloedsuikerspiegel toch te hoog blijft, moet je tijdelijk insuline spuiten. Na de bevalling verdwijnt de zwangerschapsdiabetes meestal binnen een dag.

Welk fruit mag je eten als je zwanger bent?

Welke soorten fruit eten tijdens zwangerschap?

 • Frambozen.
 • Aardbeien.
 • Blauwe bessen.
 • Appels.
 • Bananen.
 • Meloen.
 • Mango.
 • Kiwi.

Wat als je Zwangerschapssuiker hebt?

Zwangerschapsdiabetes is suikerziekte in de zwangerschap. Er zit dan te veel suiker (glucose) in je bloed. Deze suikerziekte ontstaat als je zwanger bent en gaat na de bevalling weer over. Vaak merk je zelf niet dat je zwangerschapsdiabetes hebt.

Hoeveel koolhydraten zwanger?

Het voedingsadvies moet gebaseerd zijn op de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden voor zwangere vrouwen: minimaal 175 gram koolhydraten, 71 gram eiwit en 28 gram vezels.

Hoeveel koolhydraten ontbijt zwangerschapsdiabetes?

Bij ochtendmisselijkheid is het daarom belangrijk toch iets te eten. Het beste is om in dat geval een licht ontbijt te nemen, zoals een beschuit met kaas en een kopje thee. Het is van belang dat u minimaal 175 gram koolhydraten per dag eet, verdeeld over drie hoofdmaaltijden met één tot drie tussendoortjes.

Wat als je teveel suiker eet tijdens zwangerschap?

Het meeste risico dat je loopt als je te veel suiker eet tijdens je zwangerschap, is dat je zwangerschapssuiker of diabetes ontwikkelt. Ongeveer 4% van de zwangere vrouwen ontwikkelt zwangerschapssuiker of diabetes. De meeste vrouwen zijn geen suikerpatiënt meer als ze bevallen zijn.

Kan je een miskraam krijgen door ongezond eten?

Zwangere vrouwen moeten eten uit blik, maaltijden die zijn opgewarmd in plastic en kassabonnetjes vermijden om te voorkomen dat ze een miskraam krijgen. Dat constateren Amerikaanse wetenschappers van de universiteit van Stanford.