Categories :

Hoe komt het dat Doel een spookstad is?

Hoe komt het dat Doel een spookstad is?

Doel is sinds de jaren zestig bekend door uitbreidingsplannen voor de haven van Antwerpen die het dorp zouden laten verdwijnen. Sinds 1998 zijn er ‘nieuwe plannen’ om een dok dwars over het dorp heen te maken. Doel was tot 1977 een zelfstandige gemeente en telde toen circa 1300 inwoners.

Is Doel nog bereikbaar?

Op weekdagen van 6 tot 18 uur is Doel vrij toegankelijk. Er is ook een samenscholingsverbod van kracht, op alle dagen, maandag tot en met zondag, van 21 uur ‘s avonds tot 9 uur ‘s morgens.

Kan je Doel binnenrijden?

Het dorp zomaar binnenrijden kan niet (toch niet in het weekend, lees verder). Je dient je identiteitskaart in een automaat te steken op de toegangsweg tot het dorp, waarna een paal de grond inzinkt en je met de wagen richting het dorp kan rijden.

Wat te doen in Doel en omgeving?

Wat te doen in de buurt van Doel Street Art‎

  • Historische & erfgoedtours. Legends Tours & Activities.
  • Escapespellen. De Kraakfabriek Escape Games.
  • Specialiteitenmusea. Museum De Reede.
  • Escapespellen. Antwerp Clue.
  • Fietstochten. Antwerp by Bike.
  • Wandeltochten.
  • Architectonische bezienswaardigheden.
  • Historische musea.

Waarom woont niemand in Doel?

Na enkele jaren van leegstand is de aftakeling begonnen. De afgelopen 5 jaren hebben toeristen en vandalen de huizen kapotgemaakt met vandalisme en graffiti. Al dit vandalisme maakt dat onze jarenlange strijd zinloos wordt. Daarom vragen wij aan iedereen die Doel bezoekt om van de huizen af te blijven.

Wat is er aan de hand in Doel?

Doel liep leeg; in 2003 waren er uiteindelijk nog maar 214 inwoners over. Een tijdlang hebben krakers in de leegstaande panden gezeten, totdat ze in 2006 allemaal uitgezet werden. Nu zijn er nog maar 25 officiële bewoners over. De rest is verlaten.

Is Doel open?

De kerncentrale van Doel komt de laatste jaren regelmatig in het nieuws wegens scheurtjes in het beton en in 2014 raakte er door sabotage een kernreactor overhit. Inmiddels is bekend dat de Belgische kerncentrale haar deuren in 2025 sluit.

Waarom woont er niemand meer in Doel?

Wat is het Doel?

doel – zelfstandig naamwoord 1. wat je wilt bereiken ♢ mijn doel is: een eigen zaak 1. het doel heiligt de middelen [alles mag als het doel goed is] 2.

Waarom moest doel verdwijnen?

Daarbij zouden ook de gehuchten Ouden Doel en Rapenbrug moeten verdwijnen omdat het bouwen van dijken er rond te duur zou zijn voor de Vlaamse Regering. Aan het GRUP zijn de onteigeningsplannen voor Doel en de polders gehecht.

Wat is het doel?

Wie woont er nog in Doel?

Lange tijd stond Doel op de nominatie om te worden gesloopt, maar nu gaat de Vlaamse regering juist onderzoeken hoe Doel weer kan worden opgebouwd. In Doel woont nog maar een handjevol mensen. Het dorp is eigenlijk alleen nog maar in trek bij kunstenaars, toeristen en een enkele oude bewoner.