Categories :

Wat doet een pedagogisch medewerker in het ziekenhuis?

Wat doet een pedagogisch medewerker in het ziekenhuis?

Als pedagogisch medewerker ziekenhuizen sta je kinderen bij in het ziekenhuis voor, tijdens en na de operatie. Naast de steun en toeverlaat voor de kinderen ben je ook een aanspreekpunt voor de ouders. Je kunt de ouders vertellen hoe hun kind kan reageren na een narcose of operatie.

Wat is een HBO pedagoog?

Als hbo-pedagoog houd je je bezig met problemen in de ontwikkeling van minderjarigen: van hele jonge kinderen tot pubers. Dit doe je door alle opvoeders – ouders, leerkrachten, sporttrainers, jongerenwerkers – rond een kind bij de situatie te betrekken.

Welke opleiding heb je nodig voor pedagogisch medewerker ziekenhuis?

De MBO opleiding die je kan volgen om tot pedagogisch medewerker ziekenhuis te komen is de opleiding pedagogisch werker 4 jeugdzorg of gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. Deze opleidingen werken met het competentiegericht werken, wat wil zeggen dat er naar bepaalde competenties toewerkt.

Wat verdient een pedagoog HBO?

Gemiddeld salaris ongeveer € 3.000 bruto per maand. Salaris met meer dan tien jaar ervaring ongeveer € 3.500 bruto per maand.

Wat zijn de taken als pedagogisch medewerker in de kinderopvang?

Als pedagogisch medewerker kinderopvang begeleid je kinderen in hun spel en ontwikkeling en bied je de zorg die ze nodig hebben. Je werkt met kinderen van 0 tot 13 jaar samen met ouders en andere opvoeders.

Hoe denkt een pedagoog?

Een pedagoog is gespecialiseerd in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Hierbij kijkt hij naar de verschillende ontwikkelingen van het kind. Denk hierbij aan de sociaal-emotionele, biologische, cognitieve en psychische ontwikkelingen.

Wat een pedagoog?

Een pedagoog is iemand die zich bezighoudt met pedagogiek, oftewel zich op een professioneel-wetenschappelijke manier bezighoudt met opvoeding, onderwijs en vorming, alsook de pedagogische theorie.

Wat kun je worden met de opleiding pedagogisch medewerker?

Voorbeelden van functies die je kunt uitoefenen zijn:

  • Pedagogisch medewerker kinderopvang.
  • Activiteitenbegeleider.
  • Woonbegeleider.
  • Jongerenwerker.
  • Reclasseringswerker.
  • Gezinshuisouder.
  • Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies.

Wat verdien je als pedagogisch medewerker?

Salaris pedagogisch medewerker Volgens de Nationale Beroepengids heeft een pedagogisch medewerker van niveau A gedegen kennis van ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jeugdigen, behandelmethodes en groepsprocessen. ‘Je verdient tussen de 2.069 en 3.072 euro.

Wat verdient een pedagoog netto?

Van €2298 tot €3285.

Wat verdient een orthopedagoog?

Gemiddeld inkomen orthopedagoog per stad

# Stad Gem. salaris p/m
1 Rotterdam € 4.790
2 Eindhoven € 4.125
3 Utrecht € 3.840
4 Amsterdam € 3.655