Categories :

Kan roggebrood in een koolhydraatarm dieet?

Kan roggebrood in een koolhydraatarm dieet?

Daar voegt dit brood niks aan toe. Wel past het binnen een koolhydraatarm dieet. Maar voor wat koolhydraten hoef je niet bang te zijn. Aanbeveling is zelfs om 40 tot 70% van je dagelijkse energie-inname uit koolhydraten te halen.

Hoeveel koolhydraten in Brabants roggebrood?

Voedingswaarden

Soort Per 100 Gram
waarvan verzadigd 0.6 g
waarvan onverzadigd 1.2 g
Koolhydraten 37 g
waarvan suikers 4.5 g

Welke roggebrood gezond?

“SOMA Brabants roggebrood is een vezelrijk brood dat slechts 55 kcal per sneetje bevat.”

Wat kan je op roggebrood eten?

Roggebrood kan eigenlijk met van alles worden belegd: van de eerder genoemde katenspek tot een goede plak kaas, maar ook met haring of juist een zoet beleg is het heerlijk.

Hoeveel koolhydraten in een snee roggebrood?

1 snee dik (70 gram) roggebrood bevat:

Energie 138 kcal
Vet 0,9 g
– waarvan verzadigd 0,1 g
Koolhydraten 25,5 g
– waarvan suikers 5,3 g

Is Waldkorn roggebrood gezond?

In de basis worden ingredi├źnten gebruikt als roggemeel, zemelen en tarwebloem. De broden zijn voedzaam, vol vezels en passen in een verantwoord eetpatroon.

Wat is Fries roggebrood?

Fries en Brabants roggebrood gelden als de twee belangrijkste soorten. Brabants roggebrood wordt kort gebakken, bevat voor de helft tarwebloem en wordt met gist of zuurdesem bereid. Fries roggebrood kent daarentegen een lange baktijd, wordt met geweekt en gekookt oud roggebrood aangemaakt en bevat geen gist of desem.

Is Bolletje roggebrood gezond?

Roggebrood is van nature een gezond en vetarm product. Daarnaast bevat roggebrood een hoog gehalte aan voedingsvezels, waardoor het past in een gezond eetpatroon.

Waar wordt roggebrood van gemaakt?

Regionale verschillen Brabants roggebrood wordt kort gebakken, bevat voor de helft tarwebloem en wordt met gist of zuurdesem bereid. Bovendien wordt het van gemalen rogge gemaakt. Fries roggebrood kent daarentegen een lange baktijd, wordt met geweekt en gekookt oud roggebrood aangemaakt en bevat geen gist of desem.

Waar is Rogge goed voor?

Wat u misschien nog niet wist is dat roggebrood ook een bron van vitamine en mineralen is. Zo staat het bol van ijzer en vitamine C. Maar het bevat ook 2 keer zoveel vitamine B6 dan volkorenbrood. Vitamine B6 draagt bij aan een goede spijsvertering en verhoogt de weerstand.

Hoeveel koolhydraten zitten er in een snee brood?

Koolhydraten en eiwitten leveren beide 4 kcal per gram. Vetten leveren 9 kcal per gram. Een snee brood bevat zo’n 13 gram koolhydraten, 3 gram eiwitten en 1 gram vet.

Hoeveel koolhydraten in een snee speltbrood?

Voedingswaarde van speltbrood vergeleken met tarwebrood

Voedingswaarde per 100 gram Speltbrood Volkoren tarwebrood
Eiwit 9,5 gram 11,1 gram
Koolhydraten 44 gram 39 gram
Vet 2 gram 2,3 gram
Voedingsvezels 6 gram 6,7 gram