Categories :

Hoe muur isoleren met PIR platen?

Hoe muur isoleren met PIR platen?

Isoleren met PIR PIR platen zijn dunne isolatieplaten met een hoge isolatiewaarde en kunnen direct tegen een houten regelwerk geplaatst worden met bijvoorbeeld lijm. Bij PIR platen is het belangrijk dat u alle naden afdicht met tape en dat alle kieren worden opgevuld met purschuim.

Hoe PIR platen bevestigen muur?

U schroeft deze eenvoudig met gipsplaatschroeven vast in de onderliggende OSB-platen. Vergeet ook de dagkanten niet. Zaag kleine stroken van een gipsplaat af en lijm deze tegen de PIR-stroken in de dagkanten van het kozijn. Plaats hoekprofielen op de uitwendige hoeken van het kozijn en voegband op de inwendige hoeken.

Welke RD waarde geluidsisolatie?

De mate waarin een materiaal geluid kan isoleren wordt over het algemeen aangegeven met de geluidreductiewaarde Rw in decibel. Hierbij geldt hoe hoger de R-waarde, hoe beter de geluidsisolatie. Een Rw van 40 dB zorgt ervoor dat bij een luchtgeluid van 60 dB binnen slechts 20 dB hiervan te horen is.

Wat is beter steenwol of PIR?

Een nadeel van steenwol is dat het, bij een gelijke isolatiewaarde, dikker is dan bijvoorbeeld PIR. Om een isolatiewaarde van ca. 1,35 te bereiken, heeft u een steenwolplaat van 50mm nodig. Vrijwel dezelfde waarde bereikt u al met een PIR-plaat van 30mm.

Hoe isoleer je een muur?

Vele woningen beschikken over zo’n muur waar totaal geen isolatie tussenzit. Door kleine gaatjes te boren in de voegen van de muur, kan de spouwmuur met minerale wol of pur-schuim volgespoten worden. Zo ontstaat er een extra isolatielaag van vaak meer dan 5 cm, afhankelijk van de breedte van de spouw.

Welke lijm voor PIR platen?

Met Illbruck PU010 isolatielijm kunt u onder andere alle (EPS, XPS en PIR) isolatieplaten verlijmen tegen muren, plafonds of onderling.

Hoe isolatie bevestigen?

“Een isolatieplaat tegen een muur bevestigen kan door verkleving (TEC7 of montageschuim) of met een isolatienagel in kunststof”, zegt panellid David Verhoeven. “Deze laatste wordt gebruikt op plaatsen waar de plaat echt nooit mag los komen, bijvoorbeeld tegen plafonds van een garage of kelder.

Wat is de beste geluidsisolatie?

Minerale wollen zoals glaswol of steenwol zijn ook voor geluidsisolatie de beste keuze. Deze isolatiematerialen staan namelijk bekend om hun open structuur, wat ervoor zorgt dat geluid gemakkelijk opgenomen kan worden. Naast glaswol en steenwol hebben ook EPS en PIR goede geluidsisolerende eigenschappen.

Welke RD waarde voor schuur?

Benodigde dikte dakisolatie per type materiaal volgens RD waarde

Lambdawaarde (W/mK) Materiaal Dikte in cm. nodig volgens gewenste Rd waarde:
0.04 Minerale wol, Cellulose 18 cm
0.045 Minerale wol, Cellulose 21 cm
0.025 PUR / PIR 12 cm
0.03 PUR / PIR 14 cm

Wat isoleert beter piepschuim of glaswol?

Daarom is piepschuim zo licht, terwijl het toch een zeer hoge isolatiewaarde heeft. Dat betekent dat u bij de toepassing van piepschuim een minder dikke laag nodig heeft dan andere isolatiematerialen, zoals het bekende en veel toegepaste glaswol.

Wat isoleert beter PIR of EPS?

EPS wordt als isolatiemateriaal vooral gebruikt om gevels en muren te isoleren. PIR wordt dan weer meer gebruikt voor het isoleren van daken en spouwmuren. Aangezien de isolatiewaarde van EPS lager ligt dan die van PIR moet je met een dikkere laag EPS isoleren om dezelfde isolatiewaarde te verkrijgen.

Welke muren moet je isoleren?

Prijs binnenmuur isoleren

Spouwmuurisolatie materiaal Milieuvriendelijkheid
Glaswol recycleerbaar
EPS-parels recycleerbaar
PUR-schuim niet recycleerbaar