Categories :

Wat je nog niet wist over Belgie?

Wat je nog niet wist over Belgie?

10 leuke weetjes over België

 • Een dagje aan de kust?
 • België bezit een Nationaal Park en dan nog wel in Limburg: het Nationaal Park Hoge Kempen.
 • Eén van de belangrijkste Belgische Kunstenaars na de WOII is Roger Raveel.
 • België is, na Frankrijk, de belangrijkste witloofproducent ter wereld.

Wat je moet weten over Belgie?

België

Koninkrijk België (fr) Royaume de Belgique (de) Königreich Belgien
(Details) (Details)
Oppervlakte 30.528 km² (6,2% water)
Inwoners 11.000.638 (2011) 11.720.716 (2020) ( 383,9/km² (2020))
Inwoneraanduiding Belg

Wat is er zo bijzonder aan Belgie?

België staat bekend in het buitenland om zijn chocolade, frietjes, bier, ingewikkelde politiek, strips… Maar er zijn ook dingen die zelfs de meeste mensen hier niet weten over ons kleine landje en zijn inwoners. België staat bekend in het buitenland om zijn chocolade, frietjes, bier, ingewikkelde politiek, strips…

Wat is typisch voor Belgie?

Deze 5 gewoontes en tradities zijn typisch Belgisch

 • De verschillende huizen. Wist je dat je in België zelf bepaalt hoe jouw huis eruit komt te zien?
 • Wielrennen.
 • Bier.
 • Cash betalen.
 • Strips.
 • Friet.
 • Wafels.
 • Garnalenkroketten.

Wat je moet weten over Duitsland?

Duitsland is een land gelegen in Centraal-Europa. Officieel heet het land Bondsrepubliek Duitsland. Het is een parlementaire republiek. De totale oppervlakte van Duitsland bedraagt 357.121 km² waarvan ruim twee procent uit water bestaat door de aanwezige rivieren, kanalen en meren.

Wat is de cultuur in Belgie?

Daarnaast zijn ze trots op de schoonheid van de steden, die net als veel steden in Nederland en Frankrijk, een lange en rijke geschiedenis kennen. Verder staan de Belgen bekend aan hun Bourgondische levensstijl en hun goede gevoel voor humor. Een andere aspect van de Belgische cultuur is de liefde voor het stripboek.

Hoe wordt Belgie bestuurd?

De Belgische federale regering bestaat uit de Koning, ministers en staatssecretarissen. De ministers vormen tezamen de ministerraad. De persoonlijke medewerkers van de Koning, de ministers of de staatssecretarissen wordt diens kabinet genoemd, het Kabinet van de Koning.

Wat is groter Vlaanderen of Wallonie?

In Vlaanderen is het allemaal wat compacter. Ongeveer 6,5 miljoen mensen zijn hier woonachtig. En dat in de wetenschap dat Vlaanderen qua landoppervlak kleiner is dan Wallonië. Zo zijn er veel Vlamingen die het geen probleem vinden om in het Franstalige Wallonië te wonen.

Waar staat België om bekend?

België staat bekend om zijn havens, wat een groot deel van de economie vertegenwoordigd. België staat ook bekend om zijn chocolade, bier, natuurgebied de Ardennen en Vlaamse Frieten. In België vind je ook een kustlijn met zandstrand en een aantal havensteden waarvan Zeebrugge en Antwerpen de bekendste zijn.

Wat betekent Belgie?

Reacties. De naam Belgica werd voor het eerst vermeld door Julius Caesar. Hij bedoelde met Belgica echter een gebied in Noord-Frankrijk, België, en Zuid-Nederland tot aan de Rijn. [9] De naam “Belgae” is mogelijk afkomstig van het voor-Keltisch woord belo, wat “helder”, “wit”, “schijnend” of “glanzend” betekent[10].

Wat is de cultuur van België?

Het is moeilijk om over één Belgische cultuur te spreken. Dat België bestaat uit twee taalgemeenschappen betekent ook dat er behoorlijke verschillen zijn tussen de cultuur van Vlaanderen en die van Wallonië. De samenlevingen in Vlaanderen en Wallonië worden apart van elkaar georganiseerd.

Waar is Duitsland bekend om?

Daarnaast staat Duitsland natuurlijk bekend om zijn Nürburgring, de Zoo van Berlijn, Fantasialand, Europark Duitsland, het Oktoberfest en de vele kerstmarkten die er ieder jaar gehouden worden. Duitsland is bij veel toeristen erg geliefd om zijn prachtige natuurgebieden.