Categories :

Waar komt de Kangal vandaan?

Waar komt de Kangal vandaan?

Turkey
Anatolian Shepherd Dog/Origin

Hoe groot wordt een Anatolische herder?

Female: 71–79 cm
Male: 74–81 cm
Anatolian Shepherd Dog/Height

Hoe voed je een Kangal op?

Een Kangal heeft van zijn baas vertrouwen, duidelijke leiding en autoriteit nodig, maar geen harde opvoeding. Is de Kangal goed opgevoed, dan is hij vriendelijk naar mensen. In huis is de Kangal vrij rustig, maar buiten kan hij flink razen. De kangal zal niet vaak vriendschappelijk omgaan met vreemde honden.

Wat mag een Kangal?

Voor wat hun voeding betreft zijn ze heel gemakkelijk; ze kunnen voor een zo grote hond met heel weinig toe. In Turkije leven ze op brood, eventueel aangevuld met wat slachtafval. Tijdens de groeifase is het belangrijk om de hond niet te lang te voeren met puppyvoer om botafwijkingen te voorkomen.

Hoe groot is een Kangal?

Vrouwelijk: 71–79 cm
Mannelijk: 74–81 cm

Hoe ziet een Kangal eruit?

De vacht is kort tot halflang met een dikke ondervacht. Alleen beige vacht is toegestaan, met soms een witte borst. Neus en oogleden zijn zwart. Heeft soms één extra teen op de achterpoten, een hubertusklauw, ook weleens wolfsklauw genoemd.

Hoe oud kan een Kangal worden?

10 – 13 jaar
Anatolian Shepherd Dog/Lifespan

Is een Kangal gevaarlijk?

De Kangal-honden zijn erg moedig, snel, behendig, intelligent en hebben een sterke intuïtie. Hoewel het een zorgzame houding heeft tegenover vrouwen en kinderen, kan het zeer gevaarlijk zijn voor kwaadwillende onbekenden.

Is een Kangal?

De Anatolische Herdershond (Kangal) is een oud ras en kent zijn oorsprong al maar dan 6000 jaar geleden. De Kangal komt oorspronkelijk uit Turkije en is van nature een bewakingshond. Zijn bijnaam is dan ook de Turkish Guard Dog.

Hoe oud wordt Kangal?

Wat betekent Kangal?

Wat kost een Kangal?

De kosten liggen al gauw tussen de € 400. – en € 1200. -, geheel afhankelijk van de zuiverheid. Volbloed Kangal zijn over het algemeen duurder dan kruisingen.