Categories :

Hoe plak je een Zwitserland vignet?

Hoe plak je een Zwitserland vignet?

Het vignet plak je aan de binnenkant van de voorruit, op de linksonder- of linksbovenhoek. Eventueel kun je het vignet ook in het midden van de voorruit aan de bovenkant plakken. Haal de achterkant van de sticker en plak het vignet op de ruit.

Welk vignet voor Oostenrijk?

Tol Oostenrijk – op welke wegen geldt een vignetplicht? Op alle Autobahnen (A) en Schnellstrassen (S) is een wegenvignet voor voertuigen met een massa tot 3500 kg verplicht. Je hebt daarbij de keuze uit een digitaal vignet (het e-vignet) of een sticker die je op de voorruit moet plakken(reguliere vignet Oostenrijk).

Wat kost vignet Oostenrijk 2021?

Vandaag heeft wegbeheerder ASFINAG de prijzen voor het vignet Oostenrijk 2021 bekendgemaakt. De prijzen zijn met 1,5% gestegen en dit betekent dat je geen € 9,40 betaalt voor een autovignet van 10 dagen, maar € 9,50. Het vignet Oostenrijk 2021 krijgt de kleur appelgroen.

Wat kost de Brennerpas?

Op de Brennerpas van de A13 naar Italië is het vignet niet verplicht. Er zijn echter vier tolpoorten. Creditcards worden er aanvaard. De tol voor het volledige stuk bedraagt voor een auto (PKW) 10 euro in 2021.

Waar plak je vignet Slovenie?

Wanneer je het vignet in huis hebt, dien je deze op de vooruit van de auto te plakken. Het vignet voor Slovenie dient aan de binnenkant van de voorruit geplakt te worden.

Hoe kleef ik een vignet?

Het plakken van een milieusticker op een auto moet altijd aan de binnenkant van de voorruit….Dit mag op drie verschillende plaatsen:

  1. Aan de kant van de bestuurder, in de hoek linksboven.
  2. Aan de kant van de bestuurder, in de hoek linksonder.
  3. Achter de spiegel, in het midden en boven in het raam.

Wat kost vignet voor Oostenrijk?

Prijzen vignet Oostenrijk 2021

10 dagen 2 maanden 1 jaar
Auto
€ 9,50 € 27,80 € 92,50
Motor
€ 5,50 € 13,90 € 36,70

Waar kan ik een vignet voor Oostenrijk kopen?

Het gewone vignet is koop bij de ANWB-winkels en via anwbvignetten.nl. Er zijn vignetten met een geldigheid van 10 dagen, 2 maanden of 1 jaar. Het gewone tolvignet (Klebevignette) is verder te koop bij een aantal Oostenrijkse grensovergangen en bij tankstations en postkantoren in de buurt van de Oostenrijkse grens.

Hoe duur is een vignet voor Oostenrijk?

Tarieven tolvignet

10 dagen 2 maanden
Motor 5,40 13,70
Motorvoertuig tot 3500 kg (met of zonder caravan of aanhangwagen) 9,50 27,80

Waar tol betalen Brennerpas?

Het werkt heel eenvoudig: via de website van de Videomaut of de ADAC (de Duitse ANWB) betaal je de tol vooraf (€9,40) en geef je het kenteken van je voertuig en email op. Bij de Brennerpass kan je dan de speciale rijbaan voor de Videomaut nemen.

Wat kost de Gotthardtunnel?

Je hoeft voor de Gotthardtunnel geen tol te betalen. Je hebt wel een vignet voor Zwitserland nodig! Voor Italië en andere landen heb je ook vaak een milieuvignet of milieusticker nodig.

Heeft Slovenië vignet?

Alle snelwegen en autowegen in Slovenië zijn tolwegen. Voor eensporige motorvoertuigen (motoren) en tweesporige voertuigen met een toegestane maximummassa van 3500 kg is een tolvignet verplicht. Een geldig, correct opgeplakt vignet op het trekkende voertuig is voldoende.