Categories :

Kan NuvaRing in baarmoeder komen?

Kan NuvaRing in baarmoeder komen?

De ronde vorm en de buigzaamheid zorgen ervoor dat NuvaRing goed in de vagina past en blijft zitten. NuvaRing kan niet in de baarmoeder terechtkomen omdat de opening van de baarmoeder daarvoor veel te klein is.

Hoe breng je een Nuva ring in?

Je brengt de ring zelf in in je vagina, zoals een tampon. Net als bij een tampon kan je de ring inbrengen met de hand of met een applicator. Als je de ring met de hand inbrengt, moet je de ring samenknijpen tussen je duim en wijsvinger. Daarna breng je ‘m in je vagina tot je hem niet meer voelt zitten.

Welk hormoon in NuvaRing?

De ring geeft 2 hormonen af (oestrogeen en progestageen). De ring werkt hetzelfde als de pil (combinatiepil), alleen bij de ring komen de hormonen via je vagina in je bloed. De hormonen in de ring zorgen ervoor dat je niet zwanger wordt doordat: je geen eisprong hebt.

Kan de NuvaRing niet terug vinden?

NuvaRing kan per ongeluk uit de vagina raken, bijvoorbeeld als hij niet hoog genoeg is ingebracht, wanneer u een tampon verwijdert, tijdens geslachtsgemeenschap, of bij een moeilijke stoelgang of verstopping. Het kan ook gebeuren als u bijvoorbeeld een verzakking van de baarmoederhals hebt.

Heb je een eisprong met Nuvaring?

Vanuit de ring worden continu in zeer lage hoeveelheden hormonen afgegeven aan de vaginawand, waarna ze worden opgenomen in het bloed. De hormonen remmen de ontwikkeling van een eicel, waardoor er geen eisprong plaatsvindt. De nuvaring bevat de helft minder hormonen dan de pil, maar is net zo betrouwbaar.

Kan je zomaar stoppen met Nuvaring?

U kunt met dit medicijn stoppen wanneer u wilt. U hoeft niet per se een periode van drie weken af te maken. Als u stopt, krijgt u na enkele dagen een bloeding. U bent na het verwijderen van de ring wel meteen vruchtbaar; u kunt dus direct zwanger worden.

Kan je zwanger worden met de ring?

Wanneer je een anticonceptiering gebruikt en je graag zwanger wil worden, moet je hem eerst verwijderen. In principe ben je hierna meteen vruchtbaar, maar – net als bij de pil – kan het even duren voordat je hormoonhuishouding weer de oude is.

Heeft de Nuvaring minder hormonen dan de pil?

Nou, niet helemaal. Er zit minder van het hormoon oestrogeen in de Nuvaring dan in andere anticonceptie. Maar dat zegt niets, zegt hoogleraar klinische epidemiologie Frits Rosendaal vandaag in de Volkskrant. “Wat relevant is, is de hoeveelheid hormonen die in het bloed wordt opgenomen.

Wat zijn de nadelen van NuvaRing?

Bijwerkingen die vaak worden gemeld door gebruiksters van de Nuvaring zijn buikpijn, misselijkheid , vaginale schimmelinfectie, jeuk aan de geslachtsorganen, vaginale afscheiding, hoofdpijn, depressiviteit, minder zin om te vrijen, pijnlijke borsten, pijnlijke menstruatie, acne, gewichtstoename en verliezen van de ring …

Hoe diep moet de NuvaRing zitten?

Zo gebruik je de anticonceptiering Druk de ring samen en duw deze één vinger diep in de vagina. Als hij diep genoeg zit, voel je hem niet of nauwelijks. Breng de anticonceptiering in tussen de eerste en vijfde dag van je menstruatie. De eerste 7 dagen dat je de ring draagt, is de werking nog niet betrouwbaar.

Hoe groot is de kans op zwangerschap met Nuvaring?

Het zwangerschapscijfer bij correct gebruik is 0,4: even betrouwbaar als de gewone pil. Dat betekent dat ongeveer 4 op de 1000 vrouwen die de ring een jaar lang gebruiken zwanger zullen worden.

Hoe diep moet de nuvaring zitten?