Categories :

Hoe documenten digitaliseren?

Hoe documenten digitaliseren?

Praktische scanoverwegingen. Basisprincipes bij het kopen van scanners – Dubbelzijdig scannen is essentieel voor het digitaliseren van opgeslagen papieren. Een scanresolutie van 300 dpi biedt vaak voldoende details voor het scannen voor thuiskantoren, tenzij gedetailleerde dia’s of foto’s gebruikelijk zijn.

Wat is een digitaal archief?

Een digitaal archiefsysteem is in staat zulke documenten op te nemen, op te slaan, veilig te bewaren en voor raadpleging beschikbaar te stellen. Digitale archieven bevatten de originele digitale documenten die – vooral in het geval van digital born documenten – soms zeer waardevol en niet reproduceerbaar zijn.

Hoe maak je een digitaal archief?

Digitaal archiveren, hoe doe ik dat?

 1. Analyseer het bestaande archief en de huidige processen van archivering binnen uw organisatie.
 2. Bepaal welke gebruikers welke typen documenten in uw archief mag inzien.
 3. Stel vast bij wie de verantwoordelijkheid voor het beheer van het digitale archief komt te liggen.

Wat zijn de voordelen van digitaliseren?

Tien redenen om te digitaliseren:

 • Informatie wordt toegankelijker.
 • Informatie uitwisselen (intern en extern) wordt makkelijker.
 • Grote hoeveelheden informatie delen wordt eenvoudiger.
 • Informatie analyseren wordt makkelijker.
 • Minder printen is beter voor het milieu.

Hoe kantoor digitaliseren?

De interessantste manier om je administratie als ondernemer te digitaliseren is met een zogeheten klantenplatform: een centrale hub waar jij en je accountant vlot kunnen samenwerken. Jij stuurt facturen en andere financiële documenten digitaal door, waarna je accountant die meteen kan inboeken.

Waar kan ik een boek laten scannen?

Om uw boek naar PDF te scannen of om te zetten, nemen we het fysieke boek en voeren het eerst door een digitale conversie. Dit betekent dat alle pagina’s van het boek moeten worden gescand….

 • Atlassib (1 €/KG, Minimum.
 • PostNL 9.60 €, Meer info hier (EUR 2)
 • DPD, GLS, UPS, TNT, DHL (2-5 werkdagen.)

Wat is het voordeel van een digitaal archief?

Digitaal archiveren heeft vele voordelen voor uw onderneming. U bespaart tijd en kosten. Daarnaast geniet u van extra veiligheid en van duidelijk versiebeheer. Wanneer uw bedrijf gebruik gaat maken van een digitaal archief is het belangrijk dat uw huidige bestanden veilig digitaal gearchiveerd worden.

Wat is beter digitaal of op papier archiveren?

Het neemt minder ruimte in beslag, een archiefkast neemt nu eenmaal fysieke ruimte in beslag in tegenstelling tot digitale archiefruimte. De documenten zijn vanaf iedere werkplek toegankelijk. Hiermee lijkt een digitaal archief de voorkeur te hebben ten opzichte van het papieren.

Hoe maak je een goed archief?

Een . pst bestand / archief maken in Outlook

 1. Stap 1: Gegevensbestand aanmaken. Open Outlook, klik op Start → Nieuwe Items →

  Hoe maak ik een goed archief?

  Slimme tips voor een goed archief

  1. Maak het persoonlijk. Ga niet af op het archief van een ander, maar kies voor die indeling die bij u en uw werk past.
  2. Werk in meervoud.
  3. Subonderwerpen.
  4. Perforator.
  5. Labelen maar!
  6. Maak uitbreiding mogelijk.
  7. Binnen handbereik.
  8. Opgeruimd blijft netjes!

  Welke nadelen zijn er door digitalisering?

  Nog een nadeel van de digitalisatie is het verdwijnen van berichten onder een lading nutteloze informatie. Bedrijven gebruiken tegenwoordig vrijwel altijd digitale manieren om een ander te bereiken. Brieven worden zelden meer aan elkaar geschreven.

  Wat zijn de gevolgen van digitalisering?

  Digitalisering biedt voor iedereen voordelen en zorgt voor meer welvaart. Zo produceren fabrieken beter, slimmer en voordeliger door slimme robots. En besparen artsen en patiënten door elektronische toepassingen in de zorg tijd en moeite. Digitale lesprogramma’s bieden kinderen lesstof op hun eigen niveau.