Categories :

Hoelang duurt de pijn na een nieuwe knie?

Hoelang duurt de pijn na een nieuwe knie?

De pijn na het plaatsen van een knieprothese wordt geleidelijk aan minder, beginnend ongeveer een maand na de operatie. Drie tot vier maanden na de operatie treedt een aanzienlijke verbetering op. U kunt gedurende zes tot twaalf maanden na de operatie een warm (soms zelfs heet) gevoel aan de knie ervaren.

Hoe lang pijnstillers na knieprothese?

Pijn kan sowieso 3 maanden aanhouden, gebruik hiervoor pijnmedicatie voorgeschreven door de specialist. U mag 3x per dag 1000mg paracetamol innemen. Het gevoel van een strakke band rond de knie hebben is normaal. De knie kan 6 maanden reageren met zwelling en warm aanvoelen.

Hoe lang blijft knie dik na operatie?

Hoe lang blijft mijn knie dik? De zwelling verdwijnt in de loop van enkele maanden. Rondom de wond kan ook zwelling optreden, dit is normaal. Het geopereerde gebied kan wel tot 3 maanden iets dikker zijn dan het niet-geopereerde gebied.

Hoe lang pijn na halve knieprothese?

Drie tot vier maanden na de operatie treedt een aanzienlijke verbetering op. Soms voelt men een doffe pijn na lange wandelingen; dit gevoel kan optreden tot ongeveer 12 maanden na de operatie. ‘Startpijn’ (pijn bij de eerste stappen na het opstaan) kan nog een poosje aanhouden.

Hoe lang therapie na knieoperatie?

Na een knieoperatie moet je herstellen en revalideren. Hoe lang de revalidatie duurt, is voor iedereen verschillend. Over het algemeen herstel je het meest in de eerste 6 weken tot 3 maanden na de ingreep. Soms duurt het echter tot een jaar om tot het eindresultaat te komen.

Hoe lang heb je fysio na knieoperatie?

De spieren en het gewrichtskapsel rond de knieprothese hebben minimaal zes weken nodig om te herstellen. Het is belangrijk dat u zich gedurende die periode aan een aantal regels houdt.

Hoelang op krukken na knieprothese?

Het gebruik van krukken kunt u afbouwen na 4 tot 6 weken na de operatie. Hoe snel u dit kunt doen, hangt af van uw herstel. Overleg het afbouwen met uw doorbehandelend fysiotherapeut.

Hoe lang Fraxiparine na knieoperatie?

Na de operatie start u met Fraxiparine (injectie ter voorkoming van trombose). Dit krijgt u toegediend in uw buik of eventueel in uw niet geopereerde been. Het is noodzakelijk deze injectie t/m zes weken na de operatie eenmaal daags zelf te injecteren.

Hoe lang bloedverdunners na knieoperatie?

Alle patiënten die een knieoperatie ondergingen, hebben een kans op een trombosebeen. Hierbij ontstaat een bloedpropje in een van de beenaders. Het been wordt dan dik, pijnlijk en rood. Om dit te voorkomen krijgt u vanaf de operatie bloedverdunnende medicijnen (injecties met Fraxiparine), tot 6 weken na de operatie.

Waarom blijft knie dik na operatie?

Zwelling / vocht in de knie (hydrops): na artroscopie is het normaal dat de knie gedurende enige dagen tot ongeveer 2 weken dik is. De operatie veroorzaakt een reactie van het slijmvlies in de knie. Bij knieën met (enige) artrose kan de knie soms wel 6 weken na de operatie wat dik blijven.

Hoe lang revalideren na nieuwe knie?

Hoe lang de revalidatie duurt, is voor iedereen verschillend. Over het algemeen herstel je het meest in de eerste 6 weken tot 3 maanden na de ingreep. Soms duurt het echter tot een jaar om tot het eindresultaat te komen.

Hoe lang fysio na halve knieprothese?

Fysiotherapie is voor een bepaalde periode nodig, meestal zes weken, soms langer. Dit wordt afgestemd tussen u, uw fysiotherapeut en uw orthopedisch chirurg. Gemiddeld genomen kunnen patiënten zes weken na de operatie zonder hulp- middelen lopen. Dit is uiteraard wel afhankelijk van uw situatie voor de operatie.