Categories :

Wat is WA auto verzekering?

Wat is WA auto verzekering?

Met een WA-autoverzekering is schade verzekerd die je met de auto aan anderen veroorzaakt. Denk aan andere auto’s, passagiers en weggebruikers.

Wat doet WA verzekering?

WA staat voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. De WA-verzekering vergoedt alleen de schade die je met jouw auto of motor veroorzaakt. Schade aan iemand anders of aan de spullen van iemand anders. Dit heet wettelijke aansprakelijkheid (WA).

Wat kost een auto WA verzekering?

De autoverzekering prijs is gemiddeld zo’n € 75,- per maand, maar bedragen van € 30,- of € 90,- komen ook voor. Wat een autoverzekering precies kost, is afhankelijk van verschillende factoren.

Wat is WA premie?

Met de WA-verzekering verzeker je je tegen schade die jij met de auto of een ander motorrijtuig veroorzaakt bij anderen. Ruit-, storm-, en brandschade, vandalisme, diefstal en schade aan de eigen auto zijn niet verzekerd met een WA-verzekering.

Wat betekent eigen risico WA verzekering?

Bij je autoverzekering moet je soms een eigen risico betalen. Het eigen risico is een bepaald bedrag van je schade die je zelf moet betalen. Er bestaan autoverzekeringen waarbij je helemaal geen eigen risico betaalt. Vaak geeft je autoverzekeraar je bij een hoger eigen risico, een korting op je maandelijkse premie.

Wat is een WA Casco verzekering?

Je krijgt schade vergoed die je met je auto veroorzaakt aan iemand anders. Of de spullen van een ander. Maar ook schade aan je eigen auto. De WA Casco verzekering is de meest gekozen autoverzekering voor auto’s jonger dan 7 jaar.

Wat valt er onder de WA verzekering?

WA betekent Wettelijke Aansprakelijkheid. De term WA-verzekering komt voor bij verzekeringen voor motorrijtuigen. Vanuit de wet is het namelijk verplicht om als kentekenhouder van een voertuig een WA-verzekering af te sluiten. Die verzekering dekt schade die u met een motorrijtuig aan anderen aanricht.

Wat is de WA verzekering?

Een WA-verzekering is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering vergoedt de schade die jij met je auto bij een ander veroorzaakt. Als je in het bezit bent van een auto is het verplicht om een WA-verzekering af te sluiten.

Welke auto verzekering past bij mij?

Welke autoverzekering het beste bij je past, is afhankelijk van de leeftijd en waarde van je auto, en het aantal schadevrije jaren dat je hebt. De meest uitgebreide dekking hoeft daarom niet altijd het meest passend voor jou te zijn. Auto’s tussen 6 en 10 jaar: Beperkt Casco. Auto’s van 10 jaar en ouder: WA-dekking.

Hoe duur is een all risk verzekering?

Zo zie je direct wat een all risk autoverzekering kost voor jouw auto en situatie….Veelgestelde vragen all risk autoverzekering.

Verzekeraar Dekking Premie / maand
OHRA All risk € 24,67
Univé All risk € 24,95
ANWB All risk € 25,20
Allianz Direct All risk € 25,75

Wat is een Waverzekering?

Wat valt er onder de WA-verzekering?